Öntapadós hímzésalátét papír - 21,5 cm x 27,8 cm

Egységár: 996,67 Ft/darab
Cikkszám: ONT002
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Készítő: Sulky ® of America
Az öntapadós hímzésalátét papírra bármilyen elképzelésedet rányomtathatod, az elkészült mintát körbevághatod, majd a mintát rá tudod ragasztani a hímzendő szövetre. Miután elkészültél a hímzéssel egészen egyszerűen öblítsd ki a kész alkotásból a papírt, mert maradéktalanul oldódik langyos vízben.
2.990 Ft
Menny.:db
Öntapadós hímzésalátét papír - 21,5 cm x 27,8 cm
2.990 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Sokszor szerettél volna valami saját készítésű hímzett dolgot ajándékba készíteni, vagy csak úgy magadnak, de sosem fogtál bele, mert nem volt egyszerű az általad kitalált mintát a szövetre transzferálni? Vagy ha sikerült is, a minta végül a szöveten maradt, nem mosódott ki belőle?

Különleges hímzésalátét papírunkra olyan mintát tudsz nyomtatni, vagy rajzolni, amilyet szeretnél, majd a papír hátoldalát leválasztva egyszerűen felragasztod a szövetre, amit szeretnél kihímezni és már kezdheted is az öltögetést. Mikor elkészültél a munkáddal, annyi a teendőd, hogy a kihímzett szövetet négy-öt percre langyos vízben áztatod. Ezalatt az idő alatt a hímzésalátét papír maradéktalanul feloldódik és száradás után élvezheted az alkotásodat.

A hímzésalátét papír alapanyaga kukorica, a ragasztó vizes bázisú, a papír savmentes, így a környezetre ártalmatlan. A mintát tetszés szerint körbevághatod, hímzés közben pedig a tű nem lesz ragacsos a hímzésalátét papír ragasztóanyagától. A maradék anyagot félreteheted későbbre, és későbbi projektekhez használhatod fel. Különleges papírunk segítségével, akár törölközőkre is ráhímezhetsz neveket, mert nagyon megkönnyíti a munkát vele.

Próbáld ki bátran, a hímzés nagyon jó alkotótevékenység! Fejleszti a kreativitást, a kézügyességet, segít meditálni és pihentetni az elmét. Kicsit olyan, mint egy felnőtt színező, csak a ceruza helyett itt tűt használunk és különféle színű fonalakat.

Tulajdonságok:

- 3 darab 21,5 cm x 27,8 cm méretű öntapadós, vízben oldódó hímzésalátét papír
- Tintasugaras vagy lézernyomtatóval is nyomtatható.
- A hímzés befejezése után 30-35 fokos vízben öt-tíz percig áztatva a hímzésalátét papír feloldódik.

A hímzéspapír tárolása:

- A hímzéspapír ragasztóanyaga levegőre érzékeny, könnyen kiszárad, ezért lehetőség szerint mindig zárd le légmentes csomagolásban.
- A csomagolás felbontása után a tasakot zárd vissza egy kis tépőszalaggal, vagy celluxszal.
- A már megkezdett hímzésedet helyezd légmentes dobozba befejezésig, hogy megelőzd a ragasztó kiszáradását, mert ekkor a hímzésalátét papír elengedheti a szövetet.

Jó tudni:

- Másolj egy neked tetsző designt az öntapadós hímzésalátét papírra másológép segítségével (vagy nyomtasd rá lézersugaras vagy tintasugaras nyomtató segítségével)
Használd a leghalványabb, leggyengébb nyomtatóbeállítást a nyomtatáshoz.
Az öntapadós hímzésalátét papír abban is segít neked, hogy az öltéseid pontosabbak legyenek, mert finoman rácsos a papír felülete. 

- Mivel a nyomtatók tintái nagyon sokfélék lehetnek, mindig hímezz ki egy tesztdarabot, majd mosd ki langyos vízzel, hogy leellenőrizd azt, hogy a tinta nem fogja-e meg a szövetet és a fonalat. Ha a tinta fog, használj másik nyomtatót. (Nekem a tintasugaras nyomtató vált be jobban, de ez saját tapasztalat.)

- Néhány nyomtatógép úgy tudja rányomtatni az öntapadós hímzésalátét papírra a mintát, ha egyszerre csak egy lapot adagolunk. Ha van a nyomtatódon hátsó adagolórész, megpróbálhatod ott is egyesével.

- A szövetgyártók sokféle bevonatot alkalmaznak a kész szöveteken, melyek megakadályozhatják, hogy az öntapadós hímzésalátét papír a szövetre tapadjon. Ebben az esetben először mosd kis a szövetet, majd szárítsd meg és így ragaszd fel a papírt a mintával.
 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!