Rólunk

Emese és Robi vagyunk, a Zöldboszi Alkotóműhely csapata. Jómagam agrármérnökként végeztem, Robi pedig humán szakemberként, majd az élet összesodort minket. Eddigi életünk során nagyon sok mindennel foglalkoztunk már, miközben egy szép nagy családot is alapítottunk. A sok teendő között valahogy mégis mindig a kreativitás volt az a teremtő erő, mely mindig megmutatta a további utat, jókedvre derített, vagy éppen megnyugtatott vagy egyszerűen csak szabadjára engedte a bennem megszületőfélben lévő alkotást.

2019-től 2022-ig a BUKKI Candles ® ökogyertyákat készítettük, repceviaszból és méhviaszból. 2022 tavaszán azonban úgy döntöttünk, hogy elköltözünk. Az új helyen nem lett volna lehetőségem gyertyákat önteni, a vágy azonban továbbra is élt bennem, hogy valamilyen alkotó tevékenységet végezzek. Igazság szerint gyerekkoromban nagyon sokféle kézműves dolgot kipróbáltam. Horgoltam, kötöttem, agyagoztam, hímeztem, szívesen kísérleteztem a különféle technikákkal. 

Hímezni már egészen kicsi gyerekként elkezdtem. Emlékszem az egyik legelső dolog, ami kihímeztem egy könyvjelző volt, lehettem vagy 6 éves. Utána persze volt még jó pár kis terítő és előnyomott minta, amit kikerült a kezeim közül, majd ez a dolgos évek alatt valahogy egy ideig feledésbe merült. Körülbelül két évvel ezelőtt kezdtem ismét hímzőtűt és hímzőfonalat a kezembe fogni, majd felfedeztem hogy a modern hímzésekkel mennyi mindent ki lehet fejezni és micsoda élmény a fonallal festés. Számomra rendkívül pihentető, segít kiszakadni a hétköznapokból, mert ilyenkor nem gondolkozok azon, hogy szalad a lakás. Csak a készülőfélben lévő hímzés és jómagam vagyok.

A közösségi médián nagyon megtetszettek az olyan modern hímzések, melyek a legkülönfélébb gondolatokat közvetítik, változatos és különleges szín- és formavilággal. Gondot jelentett azonban, hogy a saját ötleteimet, hogyan tudnám a hímzővászonra vinni, minél egyszerűbben és gyorsabban. Így találtam ráSulky ® of America öntapadós hímzésalátét papírjára, mely nyomtatható, tetszőleges formára vágható, majd miután a hímzéssel kész vagyunk egész egyszerűen, maradék nélkül kiöblíthető az anyagból. Először kisebb munkákon próbáltam ki, majd nagyobb projekteknél is bevetettem és remekül bevált, ezért ez volt az egyik első termékünk, amely felkerült a Meska boltunkba majd most ide is, a Zöldboszi Alkotóműhely webshopba.

Szeretném, ha az alkotás másoknak is örömet okozna, kezdő és haladó kézműveseknek egyaránt, ezért indítottuk el a Zöldboszi Alkotóműhelyt és idővel szeretnénk mind a termékkört, mind a tevékenységeinket is bővíteni. Nagy örömünkre lenne, ha alkotásaitokat, véleményeteket megosztanátok velünk és a workshopjaink alkalmával igazi kis közösséggé kovácsolódhatnánk. Nagyon örülünk, hogy itt vagytok, nézzetek szét a boltban és kérdezzetek bátran, igyekszünk mindenben segíteni Nektek!

 

Kellemes alkotó perceket kíván,

Emese és Robi